Workation er det nye sort

4. oktober 2019

j

Lars

Workation er det nye sort

Det har længe været et stort debatområde, at vi i den moderne verden lever gennem vores elektroniske apparater og har svært ved at holde fri, når vi har fri. De senere år er der dog kommet mere fokus på balancen mellem ferie og arbejde. Vi arbejder langt mere digitalt og der er blevet skabt en trend om, at gøre op med det ”normale” arbejdsliv, hvilket har resulteret i en stigning af freelancere uden faste arbejdssteder. Det er derfor blevet en naturlig del af arbejdsrutinen, at kunne trække sig ud af driften ved at rejse ud af landet til varmere himmelstrøg og fokusere på et projekt, som kræver større fordybelse. Arbejdsmetoderne er blevet så digitale, at man ikke længere behøver at sidde ved et arbejdsbord, men at man derimod har mulighed for at arbejde ved poolen eller lignende. Dette betyder, at man som digital nomade eller virksomhed vil kunne lade arbejde og ferie flyde sammen.

Nikolaj Astrup Madsen som er tidligere ejer af Refuga og WorkAway udtaler:

”Der er kommet vildt mange workations-projekter på banen de sidste mange år, og det er tydeligvis ved at blive et mere udbredt fænomen. Da jeg startede for fem år siden, var det primært selvstændige digitale nomader og andre, der havde dedikeret deres liv til en mere omrejsende livsstil og en ny måde at arbejde på, der deltog, men i dag er det også blevet normalt for store firmaer at arrangere workations.”

Refuga og WorkAway startede, da den tidligere ejer Nikolaj så en niche på markedet for tilbud til digitale nomader. Inden at virksomheden blev etableret kunne man som freelancer sagtens rejse rundt og arbejde, men det resulterede oftest i mangel på sociale relationer, som man ellers ser det på arbejdspladser. Med dette tilbud var det nu muligt at rejse frit rundt og arbejde med andre ligesindede.

”Der er flere og flere folk, for hvem arbejde og fritid smelter sammen, og som arbejder som freelancere eller uafhængigt fra et kontor. Udfordringen for mange af dem var bare det sociale, og jeg syntes, det gav mening at bringe folk med de samme interesser og livsstile sammen og skabe den sociale ramme om deres frie liv. Det giver mening for folk at rejse med ligesindede.”