Teambuilding på firmaturen giver fornyet arbejdslyst

4. oktober 2019

j

Lars

Er i trætte af den daglige drift og kunne det måske være rart, at kunne sætte autosvar på dine e-mails, og undgå de irriterende indgående opkalde? Så er en tur til Cal Visó i det nordlige Barcelona en glimrende mulighed. En firmatur med overnatning, hvor alle virksomhedens medarbejdere bor under samme tag i en uge, gør noget ved sammenholdet i gruppen og jeres medarbejdere vil derfor få et godt boost til arbejdsdagene. Turen giver kammeratskab og folk vil lære nye sider af hinanden, så i vil kunne styrke kommunikationen og effektiviteten hjemme på kontoret.

Teambuilding på firmaturen giver fornyet arbejdslyst

Teambuilding er altafgørende for, at de ansatte bliver rystet sammen og det er noget, som på mange måder kan give et ekstra skub for jeres ansatte. Det kan være uoverskueligt at skulle planlægge firmature og derfor klarer Refuga alt det praktiske – virksomheden skal dog selv booke flybilletter. I kan kontakte os om et tilbud på en af vores kommende firmature her.

Skab venskaber på arbejdspladsen

En firmatur giver jeres ansatte mulighed for at kunne dele unikke oplevelser med hinanden. Disse oplevelser skaber nye samtaleemner, grin, diskussioner og så er der en god mulighed for jer som virksomhed at sammensætte forskellige konstellationer af teams, som vil kunne kompensere for hinandens mindre gode sider. Disse teambuilding aktiverer styrker ligeledes båndet mellem medarbejderne, hvilket giver positiv fornyet energi og et helt andet blik på hverdagen. Det handler ikke længere kun om at skulle på arbejde, men nu også om at skulle nyde sin arbejdsdag med kolleger, som nu næsten er blevet venner.

Flere former for teambuilding aktiviteter

Vores hus Cal Visó ligger langt oppe i bjergene i Barcelona og der er derfor rig mulighed boltrer sig rundt på cykelture eller gåture gennem det bakkede landskab. Når i som virksomhed tager på firmatur, så er der flere events på turen, som vil kunne ryste jer sammen. Omgivelser giver jer mulighed for at prøve flere forskellige ting, som kan teste de ansattes samarbejdsevner i forskellige konstellationer og det er en vigtig del af den teambuilding, som skal være med til at forbedre fremtidens arbejdsmiljø i jeres virksomhed. Blandt aktiviteterne på turen vil i opleve alt fra vandreture til at bygge det højeste tårn af ballondyr. Herunder får i eksempler på de forskellige aktiviteter.

1.   Vandretur til toppen af Montserrat

På ugens program finder i en vandretur til toppen af Montserrat i det smukke catalanske bjerglandsskab. Her finder i et idyllisk kloster med en himmelsk udsigt og kirken med den sorte madonna af Montserrat. Området er unikt og i finder næppe steder i verden med smukkere omgivelser end dette sted, højt oppe mod skyerne, omgivet af smukke særprægede klipper, som vinden har formet igennem årene. Den lille sorte madonna er en af årsagerne til, at det i Spanien er meget populært at kalde piger Montserrat. Den sorte madonna blev eftersigende fundet af hyrder i en grotte (la santa casa) på bjerget, som kan nås til fods på en lille halv time på en sti, som leder ned fra klosteret. Madonnaen blev efterfølgende anbragt i kirken. Troende står ligefrem i kø for at kysse den lille madonna, som skal være med til at løse eller lindre diverse personlige problemer eller synder. Selv den store spanske kunstner Picasso kunne ikke stå for den unikke den sorte madonna af Montserrat på trods af, at han var ateist. Picasso forærede madonnaen tre værker, som i dag kan ses på museet.

På vandretur i bjergene

Har i lyst til at komme ud og bevæge benene på din workation, så har Montserrat flere forskellige vandreruter, som er alt fra nemmere stigninger til hårdere stigninger, hvor turen fra klosteret til Degotalls er en af de nemmere ruter. Stierne har skilte, som kan følges, så der er ingen grund til at frygte, at skulle fare vild. Op ad stigningerne vil i kunne opleve flotte religiøse skulpturer og statuer, som pryder de nøgne bjergsider. Hvis i dog ønsker at udfordre dig selv med en længere og sværere vandretur, så kan i tage kampen op med turen til Sant Jeroni. På toppen af Sant Jeroni når i op i 1236 meters højde, hvilket er det højeste punkt i Montserrat. Vi har med en længere vandretur at gøre, men belønningen er også fantastisk: en ubeskrivelig udsigt over Penedes, Barcelona og i klart vejr endda udsigt helt til Mallorca.

2.  Et anderledes break fra arbejdsdagen

Et endeløs syn af træer og bjerglandskab, så langt øjet rækker, giver en trætte ben på en lang vandretur, men i bunden af dalen finder man et fantastisk sted, som med dets raslende lyde fra det strømmende vand og de smukke reflekterende farver fra det krystalgrønne vand i et område dækket af træer og klippesten som taget ud af en film. Dette fantastiske område er et sted, hvor man virkelig kan koble fra og hengive sig til naturen.

Få koblet fra med en frisk gåtur

Turen foregår både on road og off road, så det varierende terræn er lidt af en prøvelse især på hjemturen, hvor i vil opleve stigninger, som kan virke lettere uoverskuelige. Synet som i møder gør dog hele turen værd, hvor det krystalgrønne vand reflekterer solens stråler op mod de mange trækroner. Det hele står utroligt smukt og man får helt en fornemmelse af at være i en oase med de mange smukke grønne farver. Freden og roen får en til at nyde øjeblikket og man glemmer helt stressen og de daglige rutiner hjemme på arbejdspladsen.

Få fornyet energi med en dukkert

Trænger i til at blive kølet ned efter den længere gåtur, så er vandet utroligt indbydende og lækkert dog til en lidt koldere side. Det kølige vand giver dog fornyet energi til den turen opad på vej tilbage til huset. Den idylliske oase er skabt af en kombination af regnvand og overskydende drikkevand, som løber ned langs bjergets sider for til sidst at danne det lille vandløb.

3.  Byg det højeste tårn af ballondyr

Et er at forme en ballon, så det ligner et dyr, men noget helt andet er at forme forskellige dele, så det tilsammen danner den højeste konstruktion. Der kommer meget sjov ud af at konkurrere mod dine kolleger og denne konkurrence er ingen undtagelse Vi har selv kastet os over udfordringen på vores tidligere turer som teambuilding aktivitet og det er helt sikkert noget, som får konkurrencegenet op i en. I højt tempo har i 10 minutter til at puste så mange balloner op som muligt – og sammensætte dem til et tårn. Det kan være lidt af en udfordring at bygge det højeste tårn, hvor man i den grad vil opleve frustration, når ballonerne springer, at tårnet vælter. Det gælder derfor om at skabe det bedst mulige fundament for tårnet. Udfordringen udløser både grin og frustration. Det handler om at samarbejde med sine holdkammerater og vinderen får selvfølgelig mulighed for at have håneretten, når man kommer tilbage på kontoret. Ballondyrskonkurrencen får bestemt tankerne væk fra de daglige arbejdsopgaver og man lærer hinanden bedre at kende på en sjov og anderledes måde.

4.  Tag et projekt med fra kontoret – og vær kreativ!

At brainstorme om innovative tiltag på kontoret kan være lidt af et problem til tider, da man er fanget i de daglige tanker. Her får i muligheden for at brainstorme og idégenerere under helt anderledes himmelstrøg – langt væk fra kontorets normale omgivelser. Sparring af altafgørende for at være innovativ og det gøres altså bare bedst, når man ikke sidder fast i osteklokken. Flere hjerner tænker bedre end én og med disse sessions får i de bedste inputs fra jeres ansatte på en langt mere kreativ måde. Dette er en fantastisk måde at få søsat et nyt projekt. Prøv f.eks. kræfter med, at jeres ansatte skal komme med løsningsforslag hver for sig og find herefter en vinder blandt idéerne, som kan skabe mest mulig værdi for jeres projekt.